Monné

MAssages BREDA

Serieuze massage

Sport en ontspannen

Afspraak maken

CADEAUTIP voor de feestdagen – CADEAUBON MASSAGE

onze

Tarieven

30 minuten

€ 35,50

40 minuten

€ 43,50

50 minuten

€ 52,50

60 minuten

€ 62,50

Er zijn ook voordelige strippenkaarten verkrijgbaar.

Wanneer

Masseren

Bij Monné kun je, naast fysiotherapie en sport, terecht voor een serieuze massage. Ervaren masseurs bieden sport- en stevige ontspanningsmassages aan. Massages kunnen je helpen beter te presteren in de sport door een sneller herstel. Kunnen preventief heel handig zijn om de kans op herhaling van een blessure te verkleinen. Ook kan een massage helpen na uitbehandeld te zijn bij een therapeut. Wanneer je geen klachten hebt is een massage ook gewoon heerlijk ontspannend. Bekijk hier de:

De naam ontspanningsmassage zegt het eigenlijk al. Alles is erop gericht om je tot ontspanning te brengen. Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid. Ook zul je merken dat je met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.

Opbouw

De behandeling begint vaak met het voelen waar de spieren stijf zijn of waar verhardingen zitten. Dit om tijdens de massage op deze plekken meer accent te leggen. De ontspanningsmassage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een massageolie gebruikt wordt. Naar keuze worden benen, billen, rug, schouders, borst, armen, handen en/of nek gemasseerd.

Effecten

Bij een massage herstelt de bloedcirculatie zich en krijgt de huid meer doorbloeding. Veel klachten door oververmoeidheid, stress, verkeerde zit-, loop- of staan houding wordt voorkomen en/of opgeheven. Een ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijv. ‘spanningshoofdpijn’, chronische vermoeidheid, stijve nek en rug, slaapproblemen) worden verzacht.

De definitie van sportmassage is: “Het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te herstellen of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.” Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die door lichamelijke inspanning zijn ontstaan, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor herstelt men sneller en kan men weer sneller een bepaalde prestatie leveren. Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming up. Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage, is psychische en lichamelijke ontspanning.

Opbouw

De behandeling begint met het voelen waar de spieren stijf zijn of waar verhardingen zitten. Dit om tijdens de massage op deze plekken meer accent te leggen. De sportmassage begint met strijkingen (effleurages) direct op de huid, waarbij een massageolie gebruikt wordt. Hierna volgen de knedingen (petrisages). Hierbij worden de bindweefsels en spieren stevig aangepakt, waardoor de spierspanning afneemt, de bloedsomloop wordt bevorderd en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd. Door druk uit te oefenen (fricties) op verhardingen kunnen deze weg worden gemasseerd. Het karakter van een massage kan ontspannend of stimulerend zijn, dit is afhankelijk van het tijdstip van de massage behandeling. Bij een sportmassage behandeling kunnen naast de massage zelf ook de volgende onderdelen aan bod komen:

Anamnese (vraaggesprek) en invullen van gegevens
Inspectie van het gehele lichaam (lichaamshouding, pijnklachten)
Functieonderzoek
Eventueel doorverwijzen naar een andere behandelaar
Opstellen van een behandelplan
Effecten

Massages worden uitgevoerd voor of na de training/wedstrijd. Hiermee kan spierstijfheid verminderd of zelfs voorkomen worden. Naarmate de trainingen frequenter worden zal de noodzaak tot massage toenemen, omdat het lichaam minder tijd gegund wordt om te herstellen. Massage kan in dergelijke gevallen het herstelproces versnellen en ondersteunen

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen. Zo’n prikkel wordt gegeven door middel van verschillende massagetechnieken met de handen. Deze technieken kunnen variëren van lichte aanrakingen tot het rollen van de huid. Daardoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de staat van het bindweefsel. Op deze manier kunnen zogenaamde ‘verklevingen’ verminderen. Ook de zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam.

Opbouw

Tijdens het intakegesprek is er aandacht voor het doornemen van de klachten, de historie hiervan, de algehele lichamelijke conditie, het mentale welbevinden en medicijngebruik. Dit doet de masseur omdat bindweefselmassage van invloed kan zijn op eerdere operaties en oude of al langer bestaande klachten. De behandeling begint met een bindweefselonderzoek op de rug. Op die manier kan de masseur opmaken waar zich de eventuele klachtenzones bevinden. Vervolgens wordt met verschillende massagegrepen in of van het bindweefsel de doorbloeding geactiveerd en de kwaliteit van het weefsel verbeterd. Afvalstoffen of verklevingen worden zo losgemaakt. De grepen worden op de rug uitgevoerd maar kunnen ook op de armen, benen, romp en gezicht plaatsvinden.

Effecten

De effecten van een bindweefselmassage kunnen zeer groot zijn. Het kan voorkomen dat iemand heftig reageert op de massage, de huid wordt dan rood. Ook kan de massage als onprettig en zelfs pijnlijk ervaren worden, daarom wordt vaak afgesloten met een korte ontspanningsmassage. Iemand kan zich na een massage ook vermoeid voelen. Deze verschijnselen dienen binnen 48 uur voorbij te zijn. Bindweefselmassage kan een positief effect hebben op verschillende klachten zoals hoofdpijn en migraine, buik en borstkas aandoeningen, maag en darm aandoeningen, doorbloedingsstoornissen, chronische verkoudheid, aandoeningen aan het bewegingsapparaat, gewrichtsproblemen en slapeloosheid. De technieken hebben een positief effect op een slecht doorbloede huid en op littekenweefsel.

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen welke niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook pijn in de zenuwbanen en de andere lichaamsdelen (afgeleide pijnen). De triggerpoints kunnen ontstaan door heel veel oorzaken, zoals overbelasting, stress en verwondingen. Triggerpoints veroorzaken veelvoorkomende klachten, zoals pijn in de nek en kaak, hoofdpijn, pijn in de onderrug, een tennisarm of rsi. De triggerpoints vormen de bron van pijn in de gewrichten, zoals de schouders, heup, pols, knie en enkel. Daarnaast vormen de triggerpoint ook nog eens andere klachten. Hierbij kan je denken aan duizeligheid, oorpijn, misselijkheid, maagzuur, gevoelloosheid in handen en voeten en veel meer. Deze klachten komen vaak weer voor in voorspelbare patronen. Als je het weet waar de bron van een klacht zich in je lichaam bevindt, dan kan je deze triggerpoints heel makkelijk uitschakelen. Vaak kan je de problemen in een aantal behandelingen verwijderen.

Opbouw

Als eerste zal de masseur vragen wat de klachten zijn en waar deze uit bestaan. Ook is in het vraaggesprek aandacht voor de algehele lichamelijke conditie, het mentale welbevinden en medicijngebruik. Dit doet de masseur omdat triggerpoints ontstaan kunnen zijn bij eerdere operaties en oude of al langer bestaande klachten. Zodra de triggerpoints zijn opgespoord tijdens het onderzoek begint de behandeling. Per triggerpoint volgt een korte, intensieve plaatselijke massage. Na de triggerpointbehandeling wordt altijd afgesloten met korte ontspanningsmassage. Je kunt bij een masseur terecht voor een triggerpointmassage en tussen de behandelingen door kan je jezelf masseren. Er zijn namelijk heel veel hulpmiddelen waarmee je jezelf van pijn kunt bevrijden. De meest bekende methode is de massage met massageballetje. Laat je informeren door de masseur van Fit Massage Breda.

Effecten

Triggerpointmassage is een massagetechniek die erop gericht is om pijn te verlichten. De massage werkt direct. Al na enkele minuten voel je een verlichting van de pijn. Het kan zelfs helpen bij langdurige klachten.

Bij een van de volgende verschijnselen mag er niet gemasseerd worden:

Pathologische (ziekelijke) afwijkingen
Koorts (verhoogde stofwisseling)
Een zeer slechte algemene gezondheidstoestand (onvoldoende verwerking van de massageprikkels)
Extreme vermoeidheid
Steenpuist (besmetting- en uitbreidingsgevaar)
Infectieziekten zoals griep en (zware) verkoudheid
Besmettelijke huidziekten
Bij gebruik van: drugs, alcohol, antibiotica of bloedverdunners
Bij een van de volgende verschijnselen mag er niet op het betreffende lichaamsdeel gemasseerd worden, wel op de rest van het lichaam:

Vaatziekten en stoornissen (belasting van de vaatwand)
Alle verdikkingen waar de oorzaak onbekend van is mogen niet gemasseerd worden
Acute traumata (verwondingen)
Bij de meeste zijn de klassieke technieken, masseren met olie, wel bekend. De masseurs van Monne passen echter ook technieken toe, ook zonder olie, die zeer effectief zijn. Bijvoorbeeld triggerpoint- en bindweefselgrepen. Alles is er op gericht om vastzittend weefsel weer los te krijgen.

Voor je eigen gezondheid en voor die van de masseur verzoeken we je relevante zaken te melden voor aanvang van de behandeling, ook wanneer je twijfelt over de relevantie hiervan. Uiteraard zal deze informatie vertrouwelijk worden behandeld.